Next Live Event‎ > ‎News‎ > ‎

IPC10 Live .. & translated!

posted Sep 16, 2011, 12:42 PM by Stella Ne   [ updated Jul 25, 2012, 2:10 AM by Jose Lorenzo Zamora ]

** This page will be evolving continuously between the 15th & 25th of September, adding news from the conference ** 

direct link to this page:  http://bit.ly/IPC10Conv


IPC10, is the tenth International Permacuture Conference, in Jordan, 


that we presented there.


The general theme was:  

Plan Jordan - Water   
Water for life, water for nature 


Página-espejo en Español aquí: http://tinyurl.com/68gym42




































































Blogging for IPC10 

We'll be throwing a Skype Water-Design-Fest to follow the conference online (join us*) ... and adding news here as we progress through IPC10.

If you can't join us live by skype, check here, we'll keep this page up to date with some quick blogging!

* to join us, send a skypemessage "add me to IPC10 skype conf" to StefaniaStrega on Skype

Translating into Spanish

thanks to some help by our brave bilingual students and a collaboration with the translation team from the Chile PC Institute, we are able to translate for spanish speakers the first  day of the Conference (and maybe more ... we'll see how it goes)

Spanish mirror-page here: http://tinyurl.com/68gym42


Conference Programme

note these are Jordan times, which is in the UTC+2 time zone on this map: worldtimezone.com
 
  • IPC 10 Conference Timetable

    (September 17, 2011)


    Click here for details on speakers and their topics.

    • 9:00am to 9:30am, opening 30 minutes
      Nadia Abu Yahia Lawton: "Welcome to Jordan"
    • 9:30am to 10:15am, 1st speaker, 45 minutes
      Roberto Perez Rivero: "Permaculture's Use of Water in Time of Climate Change - the Cuban Experience"
    • 5 minutes break
    • 10:20am to 11:05am,  2nd speaker, 45 minutes
      Sameeh Al Nuimat: Rainwater Harvesting to Increase Per Capita Share of Water in Dry Regions (a Case Study from Jordan)
    • 5 minutes break
    • 11:10am to 11:55am, 3rd speaker, 45 minutes
      Brad Lancaster: "Urban water harvesting systems"
    • 5 minute break
    • 12:00pm to 12:45pm, 4th speaker, 45 minutes
      Tony Rinoudo: "Against the odds: Reversing desertification in arid and semi arid lands"
    • 1 hour lunch break
    • 1:45pm to 2:30pm, 5th speaker, 45 minutes
      Geoff Lawton: "The Importance of Establishing Self-Replicating Dryland Permaculture Demonstration Sites"
    • 5 minute break
    • 2:35pm to 3:20pm, 6th speaker, 45 minutes
      Rhamis Kent: "Permaculture in Somalia"
    • 5 minute break
    • 3:25pm to 4:10pm, 7th speaker, 45 minutes
      Warren Brush: "Permaculture and peacemaking in a thirsty world"
    • 5 minute break
    • 4:15pm to 5:00pm, 8th speaker, 45 minutes
      Bill Mollison: "Virtually unknown, rarely applied yet quite effective"



we will be online with our students
by skype - join us for a water-design-fest!

for future online conferences



See the Conference here Live

Here or on livestream.com/ipc10 if you prefer - this is the first time that an IPC is live-streamed!

Watch from ipc10 at livestream.com


& the Convergence 

 Whilst the Conference is the public face of the event, traditionally it is followed by the Convergence, which is the internal meeting of the international permaculture network. 

 This event is only open to people who have completed the PDC (Permaculture Design Certificate), & this year however it will be attempted to also live-stream some of it at least (although we don't yet know if the connexion will make this possible there). 

As we announced previously, NodoEspiral will be giving an open talk (also online & recorded) on the 21st of September, during the Convergence. 

 















































Comments